Hopp til hovedinnholdet

Skal importere varer og selge dem. Hva må jeg gjøre mtp. Skatteetaten? 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har tenkt å starte en nettbutikk. Skal kjøpe matvarer fra Italia til videre selge i Norge. Hva må jeg betale for import av varene? Kan jeg selge importerte varene med en gang? Eller må jeg lage norske etiketter eller noe annet? Skal velge ENK selskapsform, trenger jeg en regnskapsfører eller kan jeg regne det selv? Hva er mine oppgaver som eieren til selskapet, i forhold til staten, Skattetaten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette med å importere matvarer for videresalg er dessverre for omfattende til at det er mulig å svare deg her, men du kan få en generell oversikt over import av mat i denne artikkelen på våre nettsider.

Når du har lest artikkelen vi henviser til har du sikkert enda flere spørsmål, og da vil vi anbefale at du ringer oss på telefonnummer 22 86 03 12 tastevalg 1 så kan vi gi deg litt informasjon om hvordan dette foregår.

 

Videre må du også kontakte Mattilsynet for å få tillatelser til å importere mat. De kan også svare deg på dette med matmerking. Kontaktinformasjon Mattilsynet.

 

Spørsmål angående selskapsform, regnskap og lignende må du kontakte Skatteetaten for å få svar på. Kontaktinformasjon Skatteetaten.
Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll