Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er G-fuel ulovlig i Norge?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg er en gutt på 15 år og lurer på hvor jeg kan få et orgentlig svar på hvorfor Tollvesenet ikke godtar G-Fuel i Norge. Jeg har gått inn på tollvesenet sin hjemmeside og søkt overalt etter info. Men hvis jeg bestiller fra f.eks ebay, kan jeg eller mine foreldre bli straffet for det da? Eller blir det sendt hvis tollvesenet ikke sjekker pakken? Fordi har noe sjukt lyst til å prøve det fordi en stor gruppe men youtubere drikker det heletiden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å få et sikkert svar på dette må du ta kontakt med tolletaten eller Mattilsynet. 


Det er ulike regler ved import avhengig av om varen anses som legemiddel, dopingmiddel eller kosttilskudd. Mange varer selges for eksempel som kosttilskudd i utlandet, men blir ansett som legemiddel eller dopingmiddel i Norge.

Dersom du likevel velger å importere G-fuel til landet vil ikke foreldrene dine bli straffet for dette. Du har oppgitt at du er 15 år og dermed over den kriminelle lavalderen i Norge. Du vil dermed selv måtte ta straffen for ulovlig import.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll