Hopp til hovedinnholdet

Er det noen steder å fortolle kvoter i Norge hvis man har tatt med seg for mye?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

spørsmål 1: Hvis han/hun har klart å overskride kvote inn til norge ved å gå på Grønn Sone Uten å bli kontrolert. Etter at han/hun har klart å komme seg ut Uten å bli kontrolert, så tenker han/hun å være ærlig å betale skatt. Er det noen steder innenfor Norge å fortolle de kvotene?? Spørsmål 2: Hvis Han/Hun har kvote inn I baggasjen som er tatt med Uten Skatt eller har kjøpt kvote I norge på Vinmonopolet, butikken, men skal reise med båt, Bil, fly, buss og har glemt å forlate kvotene sine hjemme I norge, og klarte å ta de til utlandet igjen eller inn pā båten eller fly, hvordan skal han/hun bevise foran Toll vesen at de kvotene har vært I norge utafor Toll sonen eller kjøpt I Norge??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Har man smuglet varer inn til Norge, og deretter angrer seg og vil betale avgiftene, kan man oppsøke nærmeste tollkontor.

Det er også mulig å laste ned  Kvoteappen og betale inn avgiftene via appen.

Ditt andre spørsmål er vi litt usikre på om vi forstår hva du mener, men kvotene ved innreise til Norge er absolutte og gjelder uansett om du har handlet varene i utlandet eller om de er kjøpt i Norge og deretter tatt dem med til utlandet og så tilbake igjen. Du kan med andre ord ikke ta med deg alkohol kjøpt på Vinmonopolet i Norge tilbake til Norge og i tillegg handle full kvote i utlandet. Det er samlet mengde alkohol som teller på kvoten, uansett hvor du har kjøpt varene

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Flasker (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll