Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg komme til rød toll sone, hvis jeg bestiller billetten med bussen eller tog fra Goteborg I sverige til norge??

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, hvordan skal jeg komme til rød toll sone, hvis jeg bestiller billetten med bussen eller tog fra Goteborg I sverige til norge?? Bussen og tog bare kjører direkte på grønn sone fort, når den kommer til norge, Så hvordan skal jeg komme til Rød sone?? Og når jeg sykkler og går på den gammle svinesund brua fram og tilbake, eller et annet sted grense, mellom norge og sverige, så ser jeg ingen toll sone, så hvordan skal jeg komme til rød sone? når jeg sykkler eller går på den gammle svinesund brua eller et annet sted??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Er det snakk om alkohol eller tobakk som du har med for mye kan du laste nedKvoteAppen og betale via den. Det gjelder både for buss, tog og syklende. Da kan du gå på grønn sone.

Gamle Svinesund broa

Dette er grønn sone og du kan ikke innføre varer som må fortolles her. Da må du bruke en annen grenseovergang med rød sone, for eksempel nye Svinesunds broa på E6.

Tog/buss

Hvis ikke busselskapet er villig til å kjøre på rød sone og la deg fortolle så kan du ikke bruke tog eller buss dersom du skal fortolle varer. 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.
Hilsen familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Flasker (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll