Hopp til hovedinnholdet

tenker å kjøpe g-fuel fra utlandet

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Eg tenker og kjøpe noe som heter g-fuel fra utlandet. Dette er eit slags pulver med smak i som gir deg energi og har høyt koffein innhold. Det er heilt likt ein energi drikk i butikken bare at det er pulver som du blander med vatn og varer lengre. Dette er registrert som eit «legemiddel» og er ulovlig og bestille med mindre du har lisens til det i norge, men er lovlig i det fleste land. Hva blir straffen om dei tar den i tollen? Får eg bot?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi får mange henvendelser om lovligheten av forskjellige produkter, blant annet G-fuel, men vi er ikke de rette til å svare på spørsmålet.
Det er ikke Tolletaten som avgjør om et bestemt produkt er lovlig eller ikke og kan derfor ikke ta noen avgjørelser knyttet til enkeltprodukter.
Men det avgjørende i slike tilfeller er om produktet blir klassifisert som for eksempel et næringsmiddel eller et legemiddel i Norge.
 
Selv om et produkt ikke er klassifisert som et legemiddel i det landet du handler, kan innholdet føre til at produktet blir klassifisert som legemiddel i Norge. Er du i tvil, kontakt Legemiddelverket.
 
Et produkt som regnes som næringsmiddel hører under Mattilsynet.
 
Du kan lese mer om import av legemidler og kosttilskudd her.

Beklager, men det var ikke så lett å gi det et kort svar på spørsmålet ditt. 


 
Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll