Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer rød sone når det gjelder toll?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, når jeg kommer til norge eks med Båt, cruise ship, så er det noen ganger, det står ingen folk på Rød og Grønn sone og heller ingen Toll telefon. Hvordan skal jeg få hjelp å fortolle varen da, etter å ha gått på rød sone?? Pluss kan Toll vesen fortsatt fot følge meg og stoppe meg I veien for kontroll, etter å ha gått på Rød sone, følge hvilken lov?? Og når det ikke er noe hjelpe middel på rød sone, Betyr det at jeg kan bare gå ut, Uten å betale skatt, og deretter kan jeg frivelig fortolle på nærmeste Toll Huset?? Eller, Hvordan blir det?? Når det står ingen hjelpe middel på Rød sone??? Og det er en gammel mann/dame som ikke forstår en drit og bruker Nokia Mobil. Så hvordan skal de få hjelp, når det Ikke står folk på sonen og Ikke Toll telefon på Rød sone?? Hvordan skal dem få hjelp??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du har noe å fortolle så må du gå på rød sone når du går av fergen. På de aller fleste fergeovergangene så er det bemannet på rød sone hvor reisende til fots går av hele tiden så lenge det kommer ferger fra utlandet.

Dersom det skulle være ubemannet skal det være en egen telefon der man kan bruke for å kontakte tollerne som sitter i rød sone i ekspedisjonen(rød sone for der kjøretøyene kjører av).

Vi har hjemmel til å kontrollere person som befinner seg på, eller underveis fra eller til, anløpssted for fartøy.(Tollovens §13-1(1)e4) Det vil si at vi også kan stoppe deg for en kontroll dersom du bare har gått rett igjennom rød sone.

Hvis du mener det ikke var noen telefon der kan du gjerne sende oss en henvendelse via kontaktskjemaet vårt her og gi oss mer detaljer for når og hvor dette var så vi kan undersøke det videre: www.toll.no/no/om-tolletaten/kontakt-oss/kontaktskjema/

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Flasker (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll