Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør tollen hvis jeg kjøper en karambit (kniv) som er ulovlig i norge?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg lurer på om tollen kommer til og reagere hvis jeg kjøper en karambit replika/leke? karambit er en kniv som er ulovelig i norge.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år,

Ved import fra utlandet vil det være avgjørende om nevnte produkt anses som et voldsprodukt og eventuelt kan være forbudt i henhold til Våpenforskriften. lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-06-25-904

«Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter».

Det er ikke Tolletaten som avgjør om et slikt produkt kan bli ansett som et våpen/voldsprodukt eller ikke. En eventuell avgjørelse eller uttalelse om et slikt produkt faller inn under begrepet voldsprodukt, jfr ovenstående fra Våpenforskriften  må gjøres av Politiet.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll