Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å kjøpe en kniv fra en nettside.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker å kjøpe en kniv fra en nettside for å ha på "display" og jeg har lest under §9 i lovdata under våpen. Det ser ut som om det skal være mulig og importere den til Norge. Knive: (https://eu.elementalknives.com/collections/flip-knife/products/flip-ruby?variant=41411405895) Lurte bare på om dere kan svare mer konkret på dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Ved import fra utlandet vil det være avgjørende om nevnte produkt anses som et voldsprodukt og eventuelt kan være forbudt i henhold til Våpenforskriften. lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-06-25-904

«Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter»

Det er ikke Tolletaten som avgjør om et slikt produkt kan bli ansett som et våpen/voldsprodukt eller ikke. En eventuell avgjørelse eller uttalelse om et slikt produkt faller inn under begrepet voldsprodukt, jfr ovenstående fra Våpenforskriften  må gjøres av Politiet.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll