Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale for pakken jeg henter på posten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvis det er en som sender en pakke til meg, må jeg da betale når jeg henter den i posten? Hvis jeg må betale er jo det litt dumt, siden jeg ikke har bestemt at jeg skal få det. Men hvis jeg ikke må det er det bra.:) Jeg lurte på dette siden jeg er med i noe giweaway, og hvis jeg da vinner, lurer jeg på om jeg må betale noe

Besvart 13.12.2018 11:42
 

Svar
Hei

Hvis du har kjøpt dette fra utlandet, må du mest sannsynlig betale for å hente ut pakken. Dette gjelder også hvis pakken blir sendt som postoppkrav pakke. Det er de som sender pakken som bestemmer om den blir sendt som postoppkrav eller ikke.

Du må da betale når du henter den. Hvor mye du må betale er avhengig av hvor mye pakken din veier. Posten har oversikt over priser på dette her: www.posten.no/sende/pakke/postoppkrav-pakke 

Hvis du bestemmer deg for å ikke hente pakken, skal du heller ikke betale for postoppkrav. Postoppkrav er noe du betaler for å hente ut pakken. 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll