Hopp til hovedinnholdet

Noen bestilte snus til min adresse. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Noen bestilte snus fra nettet på min addresse for å selv bruke, jeg tenkte ikke så mye over det først men vet ikke hva jeg skal gjør om det er foredrene mine finner den før meg. Er det noe jeg kan gjøre for å forhindre de i å finne ut av det?

Besvart 14.02.2019 21:51
 

Svar
Hei

Hvis foreldrene dine ikke skal oppdage det, kan du prøve å hente posten før dem. Hvis du følger med på når posten pleier å komme, kan du se om du kan være den som henter inn posten. 

Hvis det er vanskelig eller de på annen måte oppdager det ville jeg sagt som sant er at noen andre bestilte i ditt navn. Hvis du skjønner at du ikke kommer til å klare å hente posten før foreldrene dine, og du vet de kommer til å finne pakken, kan det til og med være lurt å fortelle dem det på forhånd. Da er sjansen større for at de ikke blir sure. 

Når andre har bestilt noe i ditt navn uten ditt samtykke, har de tatt en sjanse og de risikerer å ikke få det de bestilte. Det er 18-års aldersgrense på å kjøpe snus, og foreldrene dine kan velge å ta pakken fra deg. De kan også returnere den.

For ting som er bestilt på nettet er det som regel 14 dagers returrett så lenge originalemballasjen ikke er skadet. Det kan hende dere må betale returporto, men dere skal ikke ha noen andre utgifter på det. Og vennene dine vil få igjen det de har betalt på forhånd.

Hvis du syns det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om dette, kan du lese tips for å gjøre samtalen bedre her og her.

 

Vennlig hilsen Tobakksveileder med psykologikompetanse

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Aldersgrense 18 år på snus, røyk og vape

Vanlige spørsmål om aldersgrensen på tobakk

Får 14-åringer straff for å snuse? Kan de kjøpe lakrispiper? Les om aldersgrenser på produkter med tobakk her.

Les mer

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk