Hopp til hovedinnholdet

Hvilken idrett får jeg best kondis av og holder meg best i form?

 

Spørsmål
hei jeg er en gutt på 13 år og lurer på om du kan gi meg noen tips på hvilken idrett som jeg for best kondis av og holder meg best i form ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Så fint at du ønsker å holde deg i sunn og god form!

Det beste svaret på spørsmålet ditt er "den idretten du selv liker best". Dette er naturligvis fordi det er lettest å fortsette å gjøre ting som man liker å holde på med.

Når det gjelder kondis, så er det utholdenshetstrening som gjelder. Løping, sykling, svømming og langrenn er fine eksempler. Dersom du ønsker å få maksimalt utbytte av treningen er det lurt å drive noen pulsundersøkelser, for å finne ut av hvor høy puls du bør ha under treningen. Da kan du oppsøke treningsveiledere som kan hjelpe deg. Kanskje kan også gymlæreren din hjelpe deg med dette?

Hvis du ønsker å holde deg i generelt god form er et godt råd å variere, og drive med så mye som mulig, så lenge du synes det er gøy.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om doping?

Hva er anabole steroider?