Hopp til hovedinnholdet

Hva slags joggesko burde jeg velge?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om det er noen av dere som er flinke på joggesko? Skal begynne å trene og tenkte å kjøpe meg et par nye joggesko, helst Nike siden det er så mange kule farger. Men jeg er så usikker på hvilken type sko jeg burde kjøpe siden det finnes så mange. Skoen burde være lett, men samtidig ha god demping, fordi jeg får veldig fort vondt i leggene og i knærne når jeg løper osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du skal begynne å trene! Det er veldig viktig å finne joggesko som passer til deg og ditt bruk, for å unngå unødvendig belastning og skader. Når du allerede har problemer med legger og knær under løping, er sko med god demping og riktig støtte ekstra viktig.

Jeg anbefaler deg å gå på en sportsbutikk hvor de analyserer føttene dine og løpesteget ditt og gir deg sko tilpasset dette. For eksempel gjøres dette på Løplabbet og noen Intersport-butikker.

Når du skal begynne med å løpe er det også lurt å starte litt forsiktig med korte turer, og så heller øke lengden og mengden etterhvert hvis det går bra. Prøv å løpe minst mulig på hardt underlag som asfalt, og velg heller grusvei og skogsstier dersom dette er mulig.

Lykke til med skokjøp og trening!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett