Hopp til hovedinnholdet

Trener jeg for mye? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som veldig fort øker kondissen min, og begynte å jogge igjen i mars engang. Nå løper jeg 8 km på 30 minutt om jeg er i toppform. Problemet er bare at jeg jogger den samme løypa på 8 km 5-6 dager i uka(+ litt trening utenom), og bruker 30-40 min hver gang. Er dette for mye trening? Vil absolutt ikke få skader, men er ikke spesielt glad i styretrening så må trene med utholdenhet. Og hvor mange kalorier burde jeg få i meg daglig? Er vegetarianer(passer godt på) så burde jeg få i meg noen ekstra mengder av bønner og linser? Takker for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Du trener ikke for mye, men du kan gjerne variere mer for å unngå den samme belastningen hver treningsøkt. Det vil kunne gi bedre progresjon for kondisjonen videre, samt forebygge belastningsskader. Du kan jo benytte andre utholdenhetsaktiviteter i tillegg til å løpe, som å gå på rulleski/rulleskøyter (ski/skøyter hvis snø), sykle, danse, svømme, ro eller padle eller utføre intervalltrening som dette eller dette.

Som vegetarianer kan det være utfordrende å få i seg nok proteiner av god kvalitet (god aminosyresammensetning). Vegetarkost inneholder også mye proteiner, men sammensetningen av aminosyrer er ikke like gunstig som i animalske produkter. Derfor blir det viktigere å blande ulike proteinkilder til de ulike måltidene, for å dekke behovet for essensielle aminosyrer. Bønner, linser og andre belgvekster er gunstig å ha mye av i vegetarkost, kombinert med ris, egg, fisk og melkeprodukter (hvis du inntar egg, melk/meieriprodukter og fisk). Fisk inneholder jo svært mye gunstig sammensatte proteiner, så få gjerne i deg mye av det!

Ellers gjelder prinsippet om variert kost også for vegetarianere :)

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett