Hopp til hovedinnholdet

Trening for fettreduksjon. Sunt fett?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 16 år som ønsker å bli kvitt fett i lårene mine. Hva slags type trening bør jeg gjøre for å bli kvitt fett i lårene mine? Og jeg lurte på også hvilket type fett som er sunt for kroppen og hvor jeg kan finne sunt fett i matvarer. Og hva gjør flerumettede og Emumettede fett mot fettet kroppen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Først litt om fett. Umettet fett er det sunne fettet, og denne type fett finnes i fet fisk, avokado, nøtter, mandler, frø og de fleste vegetabilske oljer (spesielt raps- og olivenolje). Alt fett gir energi, men kroppen trenger umettet fett til flere livsnødvendige prosesser i kroppen. Enumettet og flerumettet fett er begge umettet fett. Du reduserer ikke fettet på kroppen ved å spise umettet fett heller, men umettet fett har vist seg å ha positiv innvirkning mot lagring av fett i blodårene.

Trening:

Det er ikke mulig å punktslanke fett fra enkelte kroppsdeler. Det som fungerer best er å aktivisere store muskelgrupper gjennom omfattende fysisk aktivitet, for da å øke det totale energiforbruket i størst mulig grad! Trening som dette gir god effekt på energiforbruket. Også helhetlig styrketrening av hele kroppen, løping, sykling, svømming, dans, turn, ulike hopp gir god effekt. Velg aktiviteter ut fra hva du liker og ha det gøy med fysisk aktivitet. Varier gjerne, så du kan holde på med masse forskjellig!

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett