Hopp til hovedinnholdet

Sixpack

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har altid vært interesert i idrett. Jeg trener ca 6-7 ganger i uken relatert til Langrenn. Jeg lurer på flere ting. 1 jeg får ikke fram six packen! Jeg får litt når jeg strammer hvordan kan jeg få det tydeligere? 2 ererdet en grunn at jeg ikke har six pack fordi jeg ikke har kommet ipuberteten enda? 3når jeg strekker meg og blir litt lengre vil magefett strekke seg så det synes litt bedere? (Mange i klassen min ble tynnere etter å ha strekt seg)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Ved å trene så mye som du gjør, og med det innholdet som er i langrennstrening, vil du helt klart gradvis får mer markerte muskler. Puberteten har innvirkning ja, og det blir mye enklere å bygge litt muskler når du kommer i puberteten, grunnet hormonutskillelsen. Jeg vil anbefale deg å fortsette å trene som du gjør, og være tålmodig. Husk at det er svært store individuelle forskjeller i hvor lett vi kan oppnå markerte muskler. Noen trenger nesten ikke trene for å oppnå markerte muskler mens andre kan trene korrekt og spise korrekt over lange perioder uten å oppnå samme resultater. Dette skyldes genetisk potensiale til blant annet å lagre fett og bygge muskler, og det kan være store forskjeller fra person til person. Derfor er det en fordel å ikke sammenligne seg for mye med andre! Vi er så forskjellige, og selv om to personer trener og spiser helt likt, vil de ikke nødvendigvis oppnå den samme kroppslige utviklingen.

Lykke til videre! Ha det fortsatt gøy med trening, og vær tålmodig! Fokuser på å ha det gøy gjennom idrett og trening, så kan de kroppslige resultatene være en bonus!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett