Hopp til hovedinnholdet

Mamma er engstelig etter at jeg ble utsatt for overgrepsforsøk

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 17 år som skulle ha blitt overgrept av en gutt på 17 år, men jeg klarte å forsvare meg selv. men jeg fikk skade meg litt på armen. og på grunnen av det lar mama meg ikke gå ut alene etter kl.18:00 nå, og hvis det er sånn at jeg må ut så ber hun pappa om å vare sammen med meg, og det synes jeg er litt kjept. jeg vil gjerna gå tilbake til mitt liv før jeg skulle ha blitt overgrept. men mama lar meg ikke, hun er redd av at det skal skje igjen, hun sier at jeg må vare sterg, lære meg riktige metoder til å forsvare meg self i tilfelle det skjer noe med meg, og vare veldig flink til å trene. og nå lurer jeg på: 1_ hvordan å vise mama at jeg klarer å forsvare meg self?2_ hvordan å få stergere kropp? 3_ hvordan å få sixpack? Det var noen som anbefalte meg å dra til en karate eller wushu klubb for å lære meg "fight" og "slev defense" men jeg vil gjerna lære meg det hjemme har dere noe forslag om hvordan jeg kan lære meg wushu eller karate hjemme. gjerna nettsider.takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når man har opplevd noe som er skremmende, kan man bli litt redd.  Du høres ut som du har taklet det bra, og vil ta friheten din tilbake.  Det tenker jeg er bra.  Moren din har tydeligvis blitt mer redd enn deg, og det kan jo være litt slitsomt.  Hun må prøve å venne seg til at du lever normalt igjen.  Kanskje det går an å ta det litt gradvis.  -For eksempel ved å utvide med en halvtime mer for hver gang du går ut.  Pass på å holde tiden dere avtaler slik at hun slipper å bli mer engstelig.  Hvis dette er vanskelig videre, kan dere prøve å prate med noen sammen om dette.  For eksempel kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom og få en prat der. Det finnes også steder å ringe for å få råd, for eksempel smso-agder.no/tjenester eller dixi.no.  

Det å bygge opp sin egen styrke, kan være bra.  -Men gjør det på din måte, som gir DEG tryggheten tilbake.  Det får an å gå på selvforsvarskurs, men det er ikke eneste mulighet.  Kanskje kan du låne deg en bok eller lære deg om selvforsvar ved å søke det opp på nettet.  Du bygger også opp din selvstyrke ved å gradvis være mer ute, ved å tenke igjennom hva du ville ha gjort om noe slikt skjedde igjen (situasjonsforberedende trening) og ved å prate med andre.  I en faresituasjon er det å rope høyt om hjelp og å prøve å komme seg unna ved å løpe gode råd.  

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett