Hopp til hovedinnholdet

Hvordan trene opp brystkassen? Hvordan merke om en jente liker meg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 15 år og veier ca 60kg å lurte på om du kunne svare på følgende spørsmål: - Hvordan trene opp en mannlig bryatkasse? Nå har jeg nesten litt manne pupper. - hvirdan trene opp en generelt vanlig kropp til en kropp du vil legge merke til? - hvordan kan du merke om en jente liker deg? Setter stor pris på gode svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine!

All aktivitet utover å sitter å stille vil være positivt. Prøv derfor å være mest mulig fysisk aktiv i løpet av hverdagen. Spesielt aktivitet som fører til at musklene dine blir skikkelig slitne er effektivt. Dette kan være aktiviteter som turn, kampsport, hinderløyper, klatring, parkour, friidrett eller styrketrening. Velg aktiviteter du liker å holde på med, og fokuser på å ha det gøy, så kommer de kroppslige effektene som en bonus :)

Dersom du ønsker å utføre styrketrening vil jeg anbefale deg å trene hele kroppen, selv om du har satt et mer spesifikt mål om å utvikle brystkassen. Helhetlig trening, hvor alle kroppens muskelgrupper styrkes, vil være mest fornuftig for å utvikle en sterk kropp og god kroppsholdning. Jeg vil også anbefale deg å fokusere på øvelser hvor egen kroppsvekt utgjør belastningen. Du kan finne gode kroppsvektøvelser for hele kroppen ved å klikke her. Også slyngetrening er svært effektivt. Se eksempler på øvelser her. Velg ut 1-3 øvelser for hver muskelgruppe, og utfør hver øvelse 2-3 serier per økt. Du kan ta så mange repetisjoner du orker hver serie, og ha en pause på 1. minutt før du utfører ny serie. Eventuelt kan du utføre øvelsene i sirkel, og gå direkte fra en øvelse til neste, og så heller utføre hele sirkelen 2-3 ganger. Da kan du ha kortere pause mellom de ulike seriene (20 sekunder pause). Varier gjerne slik at du noen økter utfører sirkeltrening, og andre økter gjør deg ferdig med en øvelse (2-3 serier for øvelsen), før du går til neste øvelse osv. Du kan utføre 3 styrkeøkter hver uke, og hver økt kan ha en varighet på 30-60 minutter.

En god øvelse for brystmusklene er f.eks. armhevinger (enten i slynge eller på gulvet). Sett knærne i underlaget når du ikke orker flere strake, og ta så mange du klarer. Det er bra om du utfører hver øvelse til utmattelse. 

Det finnes mange ulike tegn du kan se etter hos en jente. Først og fremst om hun gir deg ekstra oppmerksomhet. Om hun viser at hun er interessert i det du sier, ler og prøve å få kontakt med deg, så er dette en god indikator. Prøv å også så om hun forsøker å få øyekontakt med deg, eller om hun ser på deg når du ikke legger merke til det. Om hun rødmer eller fniser når dere snakker sammen, kan dette også være et tegn på at hun liker deg. Generelt om hun prøver å få oppmerskomheten din:)

 

 

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett