Hopp til hovedinnholdet

Farlig å drikke Burn?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Heihei :) Jeg er en jente på 16, som trener(nesten hver dag) det er egentlig bare sånn vanlig trening, jogging og sånn. Men! Jeg drikker mye energi drikk, drikker sikkert en burn om dagen. Jeg føler da at jeg kommer meg bedre i form når jeg trener da. Er det farlig? Har lest at man kan dø av det! Blir litt skeptisk i hvert fall. Btw, det smaker jo bare såå godt!! Også en ting til, hvis man drikker for mye, hva kan skje da? Hilsen en burnfreak/treningsnarkomanwq

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Energidrikken Burn inneholder svært mye sukker og koffein, og kan derfor gi en oppkvikkende effekt i tiden etter inntaket. Slike drikker gir mange tomme kalorier, det vil si at du får i deg mye energi (kcal), uten at du får i deg viktige næringsstoffer du trenger for å oppnå god utvikling. Siden du trener mye, vil antakelig ikke det økte kaloriinntaket som skyldes energidrikken ha særlig betydning for fettlagring, men mange som drikker mye slike energidrikker legger på seg for mye fett over tid. Det skyldes altså den store sukkermengden, som fører til et høyt energiinntak. Er energiinntaket større enn energiforbruket så lagres overskuddsenergien som fett rundt i kroppen.

Hvis man reagerer lett på koffein vil inntak av energidrikker som Burn oppleves ubehagelig, og føre til høy puls og urolighet i kroppen. Du kan lese mer om virkninger av koffein i artikkelen vist til under svaret!

Hvis man drikker for mye vil både sukker- og koffeininntaket overstige maksgrensen for anbefalt daglig inntak.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett