Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om vekt, slanking og kosthold. Jeg er ei 17 år gammel jente, 160 cm høy og veier ca 65 kg. Hvordan skal jeg nå ønsket vekt på 60 kg, når jeg har tung beinbygning?

 

Spørsmål
Hei!
Detter er en kjempe bra side! jeg har flere ganger sendt inn spørsmål og får suverene svar :D Kommer med flere nå..
Takk på forhånd :D
Ja, jeg har spørsmål om vekt, slanking, og kosthold.
Jeg må innrømme jeg teker MYE på det, jeg er 17 år gammel jente og er ca 160 lang og veier kanskje 65 kg.
Jeg føler meg ikke helt vel med vekten jeg har nå, vil nå 60 kg, det er mitt mål. Jeg har stor beingygning, så jeg lurer på hvis det gjør at jeg ikke klarer å nå vekten?
I løpet av en uke så spiser følgende og trener;
Jeg kan trene mellom 3-4 ganger i uken, det er for det meste pulsspinn (45 min)x2, Spinn (45min) x1, jogging (35-50 min) en eller to ganger i uken, det variere om jeg velger spinn eller joging + styrke (to-tre ganger i uken)
Det jeg kan spise på en dag varirere.
Frokost:
Knekkebrød (2-4) eller grovbrød (baker selv uten smør, med
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det ser ut til ikke hele spørsmålet ditt har kommet med (falt bort noe om kostholdet ditt), men vi svarer så godt vi kan:)

For oss virker det som om du har en sunn og god livsstil med regelmessig trening og et bevisst kosthold. Det er BRA!!
Det er klart at skjellettets tyngde varierer fra person til person, og denne vekten er vanskelig å endre. Dersom du har stor beinbygning som du sier, vil dette ha betydning for din samlede vekt. Det finnes mange positive sider med å ha et kraftig skjellett også, som at det reduserer sannsynligheten for beinskjørhet og bruddskader.

Dersom du ønsker å øke forbrenningen din, er utholdenhetstrening med høy intensitet å foretrekke (les artikkel om utholdenhetstrening på ung.no for mer informasjon). Du holder på med spinning, jogging og styrketrening, noe som høres meget bra ut for kroppsammensetningen din og fettforbrenningen. Du kan innføre 1-2 treningsøkter til i uka dersom du ønsker det, men husk å lytte til kroppen. Finn en god balanse mellom trening og hvile. Intervalltrening som forklart i artikkelen har meget god effekt på utholdenheten og forbrenningen din.

Det virker som du har en sunn og god livsstil både med tanke på fysisk aktivitet og kosthold. Godt å høre at du spiser grovt brød, og det beste er å bake selv slik du gjør. Da har man kontroll på hvilke ingredienser man bruker og på hvor grovt det blir. Supert! I tillegg til grove kornprodukter bør det også være magre kjøttprodukter (kokt skinke, kylling, rent kjøtt), magre melkeprodukter, mye frukt og grønnsaker og fisk. Det beste er hvis man klarer å spise litt av alt slik at det blir variert.
I et sunt kosthold bør man også begrense mengden av godteri og snacks og helst bare spise dette en dag i uken. Disse produktene inneholder kun sukker og fett som kroppen ikke trenger, og er dermed overflødig i et sunt kosthold.

Hvis du klarer å holde på både den treningen du gjør nå og følge et sunt kosthold, vil du nå idealvekten din som er den vekten kroppen din trives med. Når du har nådd denne, vil vekten holde seg noenlunde stabilt så lenge du fortsetter det gode livsstilsmønsteret du har nå. Det er vanskelig å si om du klarer å nå 60 kg, da idealvekt er svært individuelt og kan som du nevner blant annet være avhengig av beinbygning.

Hvis du klarer, burde du ikke fokusere på vekten din, men på treningsglede og alle de helsemessige godene som følger av din sunne måte å leve på. Det er fullt forståelig at dette kan være vanskelig, men gi det ett forsøk.
Lykke til videre med trening og en sunn livsstil:)

Vennlig hilsen ernæringsfysiologen og treningskonsulenten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Kan et ugyldig ekteskap oppløses uten separasjonstid?