Hopp til hovedinnholdet

For stor?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som sliter med at jeg synes jeg er for stor. Jeg er ca 1,53-54 høy og veier i mellom 47 og 48 kg. Mange av vennene mine sier at jeg er tynn og sånn, men jeg synes jeg har for store lår og mage. Hvordan kan man trene for å bli tynnere? og hvor lang tid vil det ta før det gir resultater? Nå trener jeg to ganger i uken i to og tre timer og går på tur med hunden hver kveld, men er det nok trening hvis jeg ønsker å bli tynn til i sommer? Jeg lurer også på om det er smart å begynne med sånne protein måltider, for forelderne mine sier at det bare er tull.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Vekt/høyde-forholdet ditt er bra, så du bør ikke tenke på å gå ned i vekt! Det er kjempe bra at du trener og ønsker å bygge en sterk kropp. Fortsett å gå turer med hunden hver dag, og gjennomfør gjerne 2-4 treningsøkter i uka hvis du ønsker det. Hvis øktene du nå gjennomfører varer i 2-3 timer, kan du eventuelt innfør 1-2 økter til som har mye kortere varighet. Hvordan du vil trene avhenger av hva du liker å gjøre og hvilke bevegelsesformer du liker. Det er ikke noe stort poeng at jeg tipser om treningsprogrammer her hvis du ikke liker den type aktivitet. Da blir det vel ikke så morsomt være i bevegelse, og det må være et mål i seg selv, altså å ha det gøy med å være i bevegelse :)

Hvis du likevel vil ha noen forslag til effektiv og mer kortvarig trening kan du sjekke ut denne type trening. Mange synes dette er både slitsom og morsom trening, som gir god treningseffekt. Prøv gjerne ut økta et par ganger og kjenn etter om det er noe for deg. Hvis ikke kan du prøve noe annet. Det viktigste er at du kan trives med å være i bevegelse, slik at det ikke blir en kamp hele tiden for å holde seg i form. Ha det gøy med kroppslig aktivitet, så kommer effektene som en bonus :)

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett