Hopp til hovedinnholdet

Ønsker litt mer muskler, markert mage og stramme lår?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år Og jeg lurer på om åssen jeg får bygget muskler, føler meg litt svak og vil bli sterkere og være stram. Åssen kan jeg på enklest måte få six-pack? Jeg har veldig lyst på fin mage, så åssen øvelser har best effekt? Vil også ha strammere lår .. Mvh jente på 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du ønsker å være litt mer aktiv og bli sterkere :)

Det beste er om du selv bestemmer aktiviteter som du skal holde på med, for da blir det mye enklere å gjennomføre treningsøktene for din del. Kjenn etter hva du kan tenke deg å prøve, og ha det gøy når du er i aktivitet :)

Kanskje du kan like kampsport, parkour, turn, friidrett, intervalltrening, styrketrening, yoga eller annet? Jeg kan vise til noen gode treningsvideoer du kan prøve å etterligne, og samtidig kjenne etter om du liker den type trening. Her er først et eksempel på kickboxing som du kan utføre hjemme. Så kan du se et eksempel på god helhetlig styrketrening her. Her kan du se god intervalltrening. 

Styrketrening eller annen aktivitet som gjennomføres med høy intensitet, så du kjenner du blir skikkelig sliten i musklene, vil være mest effektivt. Klarer du å få til f.eks. 2-3 slike hardøkter hver uke vil du merke relativt rask fremgang på styrken. Utenom de harde øktene kan du gjerne være i aktivitet hver dag etter ønske. Husk å fokusere på aktiviteter du liker, og ha det gøy. Treningseffektene kan heller komme som en bonus :)

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett