Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense treningssenter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 12 år! (Blir 13 neste år) Jeg lurer på om jeg kan begynne å trene på treningssenter? Jeg har veldig lyst! Jeg synest det er kjempegøy å trene styrke og kondisjon. Jeg har prøvd ulike idretter/aktiviteter som friidrett, svømming, dans, drill, kunst og piano. Men nå går jeg ikke på noen ting fordi jeg finner ikke noe jeg vil gå på. Men jeg har lyst til å begynne å trene!!! Jeg er ikke overvektig eller noe...jeg er egt ganske liten for alderen. Jeg har bare lyst å trene fordi det er gøy og jeg vil ha noe å gjøre etter skoletid hvis dere forstår! Men lurer litt på aldersgrensen på treningssenter? Og om det blir rart om jeg begynner på treningssenter? Fordi de andre i klassen driver mest med fotball, håndball og sånn! Håper dere skjønner og kan hjelpe meg!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du har lyst til å trene, og det er kjempe bra at du vil trene selv om du ikke har dårlig helse eller er overvektig osv. Trening og fysisk aktivitet er uansett bra :)

De fleste treningssentre har aldersgrense på 16 år, men det finnes flere unntak. Mitt tips er at du oppsøker det aktuelle treningssenteret og spør direkte. Noen sentre opererer med familiemedlemskap, hvor en voksen kan ha med sine barn/unge og alle kan trene. Spør sentrene i nærheten av der du bor om muligheter for å trene. Du kan enten besøke senteret eller sende en mail, evt. evt ringe.

 

Det er riktignok ikke nødvendig å trene på treningssenter for å komme i form. Du kan gjerne trene hjemme, eller sammen med venner osv. Hinderløyper, hoppe på trampoline, danse, ballspill eller annet er god og morsom trening. Finn noe du liker å holde på med, og prøv gjerne noe nytt. F.eks. kan du prøve denne type trening, hvis du liker å bli skikkelig sliten :) Kampsport, parkour eller turn er andre treningsformer du kan kjenne på om du liker!

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett