Hopp til hovedinnholdet

Hvilke øvelser bør jeg gjennomføre på treningssenteret?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei, veger 51 kilo og er 176 cm høy. eg ønsker veldigt møye og bli sterkere, alle mine venner er ganske så svære og sterke, eg har tenkt og begynne på eit treningssenter, 4 ganger i uka, men aner ikkje koffer någen øvelsar eg kan gjer. hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du ønsker å trene styrke. Jeg vil anbefale deg å snakke med en treningsveileder på treningssenteret, for tips til en øvelsessammensetning som gir deg god trening av hele kroppen. Du kan se videobeskrivelse av øvelser for hele kroppen her. Hvis du skal utføre 4 økter per uke kan du utføre et såkalt splittprogram, altså trene halve kroppen hver økt. Tren de samme musklene for økt 1 og 3, og de resterende muskelgruppene økt 2 og 4. Velg ut 1-2 øvelser for hver muskelgruppe, og utfør 2-3 serier (runder) for hver øvelse i løpet av økta. I starten kan du være forsiktig med å legge på motstand, fordi du må lære deg riktig teknikk, og det er mest fornuftig å lære ved en motstand som tilsvarer at du klarer rundt 12-15 repetisjoner hver serie. Utfør bevegelsene rolig og kontrollert, og fokuser alltid på teknikk.

Husk å starte hver økt med god oppvarming. Først kan du gjerne enten jogge, sykle eller ro i 10 minutter. Deretter kan du gjennomføre de øvelsene du skal på selve økta, men med mindre/ingen ytre motstand.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett