Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor aldersgrense på treningssentre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Gutt på 16 år som lurer på litt om treningsentere. Hvorfor er det slik at trenings sentere har aldersgrense? Er det nødvendig (begrunn helst)? Og hvorfor kan det være unødvendig å ha aldersgrense?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Grunnen til at man har satt en aldersgrense på treningssentre er for at barn/ungdom i vekst, kan ta større skade av hard styrketrening dersom det utføres ukontrollert, siden knokler, muskler og sener er i vekst. Eierne av treningssentrene ønsker ikke å ha ansvaret dersom barn/ungdom skulle skade seg ved feil bruk av vektutstyret. Dersom barn/ungdom som ønsker å trene styrke hadde fått god veiledning og oppfølging, så ville risikoen for skade ha blitt kraftig redusert, og treningseffektene gode, men det kan være for mye å holde styr på for treningsveilederne (for mange å veilede), og da er det enklere å sette en grense. Grensen er også satt, fordi man tenker at litt eldre ungdom har en bedre evne til å vurdere treningsbelastning i forhold til egne muligheter enn yngre barn/ungdom, og dermed trene mer "riktig" i forhold til egne forutsetninger. Det kan være flere grunner også, og det beste er egentlig å kontakte ditt lokale treningssenter å spørre de.

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett