Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg få strammere rumpe hvis jeg tar 50 squats hver dag?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, har veldig "jelly" rompe og den blir veldig flat i bukser fordi den ikke er hard og holder seg. får veldig dårlig selvtillit pga det, derfor lurte jeg på om hvis jeg tar 50 squats hver kveld, vil det hjelpe? har travle dager så kan ikke gå på treningssenter. vil 50 squats hver kveld hjelpe? og hvor lang tid vil det isåfall ta før jeg får strammere rumpe? takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. For å få strammere rumpe, må du trene styrketrening på rumpemuskulaturen. Hvis du tar 50 squats og dagen, vil du nok etterhvert merke en effekt. Som regel tar det 4-6 uker med trening før man ser ordentlige resultater, men du vil nok merke forskjell før det.

Det kan også være lurt å gjøre litt andre øvelser, og dermed trene rumpa på litt forskjellig måte. Jeg legger ved en artikkel med eksempler på øvelser du kan gjøre hjemme i stua, og både "knebøy", "utfall med stol" og "ettbens seteløft" er øvelser som trener rumpa, og som du kan gjøre.

Jeg legger også ved en artikkel om styrketrening.

Lykke til!

Hilsen fysioterpaeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett