Hopp til hovedinnholdet

Kroppspress

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, når jeg Begynte på ungdoms skolen er det et lite problem.. Jeg føler at beina mine er så tynne. Sammen ligner altid med alle andre, det er et problem jeg ikke klarer og stoppe. Leggene mine er så tynne at ingen bukser passer dem, jeg bruker skisokker, strømpebukse under buksen for at de skal passe buksen bedre. Men det er sånn at vi har gym om tirsdagene og hver tirsdag prøver eg og skulke gymmen for tørr ikke og vise alt det jeg har under det er litt flaut.. Ellers spiser jeg normalt og trener 3-4 ganger i uken (styrke) men legger virkelig aldri på meg forde.. Det synest jeg er litt dumt.. Men om sommeren hva skal jeg gjøre da? Når jeg kommer til og koke med allde de klærne? Dette går litt innenfor kropspress. Hilsen jente 14 <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det er jo slik at veldig mange går rundt og ikke er helt fornøyd  med hvordan de ser ut. Enten om man er tynn, og ønsker å legge på seg, eller om man er litt større, og ønsker å bli mindre. De fleste ønsker å se ut som kroppsidealene som stadig vises oss gjennom media. Det er synd, og det er trist å høre at du ikke er komfortabel med å vise den du er. Tenk gjennom hvor lett/vanskelig det er å være helt lik en annen person. 

Vi er jo genetisk ulike alle sammen, noe som betyr at det ikke er mulig å være like. Det er altså verken meningen eller mulig at vi alle ser like ut. Derfor er det en svært vanskelig utfordring å prøve å bli lik noen. Det vil kreve at man hele tiden må jobbe for å være en man ikke er, og det er slitsomt både psykisk og fysisk. Klarer du å verdsette slik du ser ut, og den du er, så blir hverdagen så mye enklere. Jobb med det :) Sett pris på den du er.

Det er uansett veldig bra at du er fysisk aktiv og trener jevnlig, så fortsett med det. Styrketrening er kjempe bra, og sørg for å ta i skikkelig så du kjenner musklene blir skikkelig slitne. Tren gjerne hele kroppen :) Om du klarer å ha et litt annet fokus, eller målsetting med treningen, f.eks. å bli sterkere, så er det fint (altså i stedet for å ha fokus på utseendet). Gode øvelser for rumpe, lår og legger kan du se her. Også øvelsen tåhev er fin for å trene leggene litt ekstra.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett