Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få mindre muskler uten å bli svakere?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig muskuløse og store lår, og jeg synes ikke det er noe fint på meg. Det passer liksom ikke sammen med overkroppen min! Jeg ønsker å trene meg til smalere lår, men uten å bli svakere... Jeg lurte på hva slags øvelser eller hvordan jeg kan oppnå dette? Jeg er 1.67 og veier ca. 54kg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg skjønner at det er irriterende at lårene dine er større enn det du synes er passelig, men samtidig så er det jo flott at du er sterk i beina. Og hvor sterk man er og størrelsen på musklene henger jo sammen. Derfor er det vanskelig å trene seg til mindre muskler uten å bli svakere. Utfra din høyde og vekt, så er du helt normalvektig og det er ingen grunn til at du skal behøve å slanke deg. 

Men en idé kan være å trene mer styrke på overkroppen, slik at kroppen får en jevnere inntrykk. 

Hvis du allikevel ønsker smalere lår, så vil jo mer kondisjonsrettet trening som jogging kunne bidra til det. Men det vil som sagt også kunne gå på bekostning av styrken.

Hilsen fysioterapeuten, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett