Hopp til hovedinnholdet

Jeg er nettopp blitt frisk fra kyssesyken og vil oppta treningen. Liker aerobic, men det finnes ikke her lenger og treningssentrene ligger langt hjemmefra. Hva skal jeg gjøre?

 

Spørsmål
Hei!
Jeg er ei jente på 17 år. Jeg har hatt kyssesyken i 4 uker nå, og er vel blitt frisk nå. Jeg har ikke trent på flere måneder, siden jeg har vært så dårlig og fordi legen har sagt jeg ikke har fått lov til det. Men nå som jeg begynner å bli i fin form igjen, vil jeg gjerne ta opp treningen igjen. Jeg aner bare ikke hva jeg skal gjøre! Problemet er dette: Jeg elsker aerobic, men får ikke trent det siden det ikke er lenger her jeg bor.
Jeg går på en skole i en større by og der er det fullt av treningssentere. Der får jeg heller ikke gått siden jeg er hjemme sent hver dag. Og jeg gidder jo selvfølgelig ikke reise inn til byen igjen når jeg er hjemme i fem tiden hver dag. Hadde det vært mulig, hadde jeg trent med en gang etter skolen på disse treningssentrene, men det går ikke siden det er kun trening sent på kvelden.
Her jeg bor finnes det ikke treningssentere heller. Jeg savner aerobicen forferdelig, det er den eneste treningen jeg liker og som jeg kan gå hele dagen og glede meg til! Jeg fatter ikke hva jeg skal trene nå. Ikke kan jeg trene på treningssenter, ikke aerobic. Jeg liker ikke jogge...
Jeg kommer heller ikke til å begynne med fotball, håndball ++ for det liker jeg ikke... Jeg pleier å gå turer i skogen, det er deilig. Men synes det blir for dårlig trening. Jeg vil ha den kondisen jeg hadde før.
Det jeg elsker å trene er aerobic og styrketrening, og det er DET jeg vil! Jeg blir så deppa! Jeg har ingen mulighet til å gjøre det jeg liker så godt.
Har du noen forslag til hva jeg eventuelt kan gjøre? Motiver meg gjerne, føler jeg trenger det.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år!

Jeg tror jeg har svart på et lignende spørsmål fra deg tidligere om jeg ikke husker feil!

Det var synd at ikke noen av treningssentrene er åpne for trening i perioden etter skoleslutt. Dette synes jeg er merkelig, for vanligvis er treningssentere oppe på denne tiden av døgnet. Velvel. Er de stengt, er de stengt.

Du kan trene styrke hjemme. Både trening hvor du bruker egen kropp som belastning, eller ytre belastning kan gjennomføres hjemme. Hvis du ikke vil kjøpe inn vekter eller lignende treningsutstyr kan du bare bruke fantasien og finne gjenstander hjemme du kan bruke som ytre belastning. F.eks en ryggsekk med litt innhold kan være et godt forslag hvis du skal trene knebøy. Skal du trene markløft kan du løfte opp noe fra gulvet eller bakken. Også trening med strikk er å anbefale. Dette kan gjennomføres hjemme og er enkelt å bruke. Treningsstrikker er heller ikke så dyre, og de selges blant annet i sportsforetninger.

Hvis du vil bruke kroppen som belastning kan ulike styrkeøvelser utføres. Hvis du vil se noen forslag til forskjellige øveler du kan trene hjemme kan du klikke her

For å trene utholdenheten er det fint at du går turer, men jeg skjønner at du ikke synes dette blir hardt nok. Hvis du ikke liker å jogge kan du kanskje sykle, gå på ski/rulleski eller skøyter/rulleskøyter. Det er viktig å fokusere på muligheter, ikke på begrensninger. Gjør det beste ut av situasjonen, og ha troen på deg selv. Jeg har troen på deg:)

Lykke til!
Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Hva velges i lokalvalgene?