Hopp til hovedinnholdet

Vondt i lysken

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 14 år som har hatt vondt i lysken i overkant av 5 måneder nå og det ser fortsatt ikke ut til å bli noe bedre. Jeg driver på med løping, fotball og ski på vinteren. Jeg trener rundt 10 ganger i uka (inkludert gym) der kanskje 7 økter er løping eller annen aktivitet på hardt underlag. Har hatt kontakt med ett drøss fysioterapauter, men bare fått svar som ser ut til å ikke stemme. Aktiviteter som løping, fotball og gange over litt tid på hardt underlag er smertefullt. Det eneste jeg har trent i det siste er sykling styrke og noen gåturer i mark. Smertene dukker også noen ganger opp under daglige aktiviteter. Smertene starter på fremside hofte og går innover not innsiden av låret. I starten kjente jeg det på utside hofte, men etter noen uker gikk smertene over til lysken. Håper du finner ut av hva som feiler meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det kan jo høres ut som du har fått en lyskestrekk, og en slik strekk kan vedvare over lang tid, og komme og gå litt. Du forklarer tilstanden godt, men likevel er det ikke mulig å si noe sikkert uten å foreta mer grundige undersøkelser, noe vanligvis en fysioterapeut kan hjelpe deg med. Det kan virke som du har litt variert erfaring med fysioterapeut, men jeg vil likevel anbefale å fortsette å be om gode undersøkelser fra en fysioterapeut.

Hvis det er lyskestrekk det er snakk om, så kan du se her for noen tips til hva du kan gjøre, og ikke bør gjøre. Se spesielt punkt 5 og 6.

God bedring.

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader