Hopp til hovedinnholdet

Det er noe rart med bicepsmusklene mine.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg trener styrke regelmessig, men synes det er noe smålig rart med bicepsene mine. Er tynn, og har akkurat begynt å legge på meg og få mer muskler. Men jeg ser at bicepsene mine stopper 2cm over albuekroken, mens hos andre går den helt ned. Hva kan være grunnen til dette? Er litt irriterende og ser litt rart ut. Hva kan jeg gjøre for å få dem helt ned? Er dette bare en fase i begynnelsen av treningen, som går over? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så flott at du har kommet igang med trening! Hvor lett man har for å bygge muskler og hvilken form og fasong de har er faktisk veldig forskjellig fra person til person, og har en del med blant annet gener å gjøre. Bicepsmuskelen har en sene i hver ende, og det er disse senene som fester muskelen i overarmen og underarmen. Hos noen er disse senene lengre enn hos andre og dermed vil det bli et mellomrom mellom albuekroken og muskelen. Det et du er tynn vil nok også ha litt å si, fordi du da antakeligvis har mindre fett over muskelen enn andre. Når man har forskjellig utangspunkt, så vil man ikke kunne bli helt like. Det kan nok hende at muskelen din vil bli litt større etterhvert, og dermed fylle opp litt mer, men formen vel også være noe av den samme. Hvor store musklene i resten av overarmen og underarmen er vil jo også ha noe å si for hvordan områdetrundt albuen ser ut.

Men som sagt, kan man ikke "designe" kroppen sin som man vil, og jeg ser ingen grunn til at du skal være misfornøyd med kroppen din eller musklene dine. Prøv isteden å sette pris på at du er i ferd med å få en sunnere og sterkere kropp! 

Søk gjerne "biceps anatomy" på google, så får du opp en del bilder av hvordan denne muskelen ser ut.

Lykke til videre med treningen! 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett