Hopp til hovedinnholdet

Bli bedre på snowboard, eller slutte?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på Snowboardtrening 2 to ganger i uka. Hver trening varer ganske lenge (jeg har ikke lyst til å si hvor lenge hver trening varer siden noen fra Snowboardtreninga mi kanskje ser denne siden). Jeg føler at jeg sliter på treningen. Jeg klarer å holde følge med de andre, men når vi skal kjøre i skogen og ta triks på hopp så feiler jeg 90% av gangene. Jeg vil tro at jeg er den dårligste på hele treninga. Jeg tør å ta triks og sånne ting, men jeg feiler nesten alltid. Jeg er ganske opptatt om hverdagen og i helgene også så snowboardtreningea er den tiden jeg har for å lære meg å sta på Snowboard. Jeg har egentlig lyst til å slutte, men jeg kjenner mange på treninga som går på skolen min. Vet du hva jeg kan gjøre for å bli bedre på Snowboard?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, og beklager sent svar!

Så spennende at du kjører snowboard. Det er du selv som må ta valget om du vil fortsette eller ikke, og jeg anbefaler deg til å kjenne godt etter hva du vil innerst inne før du tar avgjørelsen. Det er også mulig å trappe ned, f.eks. til 1 trening i uka, og så heller utføre annen effektiv trening som vil hjelpe deg å bli en bedre snowboarder, men som er litt annerledes og derfor kanskje mer motiverende en periode. Det jeg tenker på er turntrening. Mange snowboardere trener også turn, for å lære å effektivisere rotasjoner og få bedre koordinativ kontroll og styrke. Hvis du skal gjennomføre annen trening enn snowboard, som vil go best effekt på snowboardtriksene dine, vil jeg altså anbefale turntrening. Hvis du har tid så kan du fortsette med to snowboardtrening og samtidig prøve bli med på turntrening en dag i uka hvis det er en turnforening i nærheten. Hvis ikke kan du fokusere på stabiliseringsstyrketrening, spenst/eksplosivitet en dag i uka i tillegg til snowboardtreningene. Se gode stabiliseringsøvelser for hele kroppen her

Lykke til videre!

 

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett