Hopp til hovedinnholdet

Treningssenter som 13-åring?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år som vil trene på trenings senter og lurte på om det finnes en plass man kan begynne før man blir 16?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

De aller fleste treningssentre har en aldersgrense på 16 år, men flere sentre gir gruppetreningstilbud til barn og unge under 16 år. Familiemedlemskap er også noe en del treningssentre har startet med, hvor voksne kan ha med barn og unge på trening. Det enkleste for din del er å kontakte de aktuelle treningssentrene i nærheten av der du bor, og spørre de hvilke tilbud de har til 13-åringer. Ring til de, send en mail eller besøk dem. Kanskje noen av de har et tilbud til trening?

Du trenger riktignok ikke å trene på treningssenter for å holde deg i form og oppnå treningseffekt. Ulike ballspill (innebandy, basket, håndball, fotball osv.), svømming, sykling, ski, skøyter, løping, turer i naturen, pilates, yoga, friidrett, turn eller styrketrening hjemme er noen gode alternativer til treningssenter. Mye av denne type trening er også mye billigere:) Se f.eks. i artikkelen under svaret for tips til styrkeøvelser du kan utføre hjemme

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett