Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få mindre rumpe? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 17 år og trenger hjelp!! Jeg trener mye styrke og middels mye med utholdenhet osv! Rumpa mi er veldig stor og det vil jeg gjøre noe med! Jeg ønsker at den skal være veldig liten/flat og ikke se så stor ut! Men jeg lurer på hvordan jeg skal få det til! Jeg spiser sånn passe sunt! Kan jeg få noen gode øvelser (styrke og utholdenhet) som kanskje hjelper på dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å redusere størrelsen på rumpa, så må du fortsette å spise sunt, være masse i aktivitet generelt og trene mye utholdenhetstrening - som er energikrevende. Styrketrening vil jo i utgangspunktet kunne gi deg større muskler i rumpa, og det vil du jo ikke. All aktivitet er jo energikrevende, og i ditt tilfelle vil det nok være en fordel å ha et høyt energiforbruk - altså et høyt aktivitetsnivå. Det kan jo for eksempel være svømming, padling, klatring, turgåing, langrenn, osv. Gjør først og fremst det du liker, og det som er enkelt å få gjennomført i forhold til der du bor, transport, osv. Vær i aktivitet mer eller mindre hver eneste dag. En dag kan det være nok med 20 minutter, og neste dag kan du holde på i en times tid. Variasjon i treningen er viktig, både når det gjelder intensitet, hva du gjør og lengde på treningsøktene. 

I tillegg er det viktig å ha et kosthold som begrenser energiinntaket litt, men som samtidig gir deg tilstrekkelig energi til å være masse i aktivitet. I denne linken finner du mer om hvordan du bør spise. 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett