Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå ned i vekt hvis jeg fortsetter å trene daglig og spise sunt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 16 år. Jeg er 1,70m høy og veier 71kg, og derfor ønsker å gå ned i kilo. Jeg syns selv jeg har kraftige lår og er ikke fornøyd med magen min heller. Jeg ønsker å få tynnere lår og stram mage. Jeg skal til Thailand i sommer og ønsker å bli tynn til den tid. Nå har jeg begynt å jogge en sånn runde hver dag som tar ca. 30min og prøver å spise sunnere. Kan jeg klare å gå ned i kilo til sommeren? Altså gå ned i kilo på 3mnd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ja det kan du klare.

Det er ikke en bestemt vekt som er normalt for en med din høyde. Det normale er forskjellig fra person til person. Vi er alle født med vår spesielle kroppsbygning, som igjen er bestemt av arv fra egen familie. Så lenge du spiser variert og til faste måltider og ellers er frisk og trives på annen måte, er nok dette normalt for deg. Ut fra det du skriver så tenker jeg at du ikke er overvektig, men det er alltid bra å få en godt trent og spenstig kropp. Det er også fint om du er bevisst på å ha et sunt kosthold.

Den planen du beskriver er en god plan og en sunn livsstil. Hvis du er noe overvektig, så kan det føre til at du går ned i vekt. Mange opplever å gå noe opp i vekt når de begynner å trene. Grunnen til det er at muskler veier mer enn fett.

Har du spørsmål om vekt er det fint å ta dette opp med helsesøster på skolen eller fastlegen din. Helsesøster har høyde- og vektkurven din som du har fulgt siden du var nyfødt baby. Da kan du få informasjon om hva som er normalt og eventuelt trygge råd om hva du kan gjøre om du trenger å gå opp i vekt eller ned i vekt uten at det går utover din helse.

Se også vedlagte artikler for mer informasjon om vekt, kosthold og trening.

Lykke til og god ferie i Thailand etterhvert.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Hvordan få kontroll over vekten?

Badevekt, ung.no

Å få kontroll over vekten handler ikke bare om å gå ned noen kilo på en måned, det handler også om å bli værende på den nye vekten. Se her hvordan du kan klare det.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett