Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig for dem med fett på magen å få abs?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er ei jente som lurte på om det er mulig for dem med litt fettete mage å få abs? Vet at det ikke vil være like fine som dem med flat mage, men altså når jeg ligger eller presser magen inn vil det vises? Har ikke så veldig tynn mage, heller ikke så veldig tjukk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Selv om du har litt fett på magen, kan du fortsatt få større og sterkere magemuskler på samme måte som de som har mindre fett. Hvor godt magemusklene synes, vil jo avhenge av hvor mye fett du har over. Magemusklene synes også bedre når man aktiverer dem, eller "flexer" om du vil. Mange av de du ser bilde av på instagram, i reklamer og andre steder, holder både magen inne og strammer den, og i tillegg er bildene gjerne retusjert. Det er viktig å tenke på, for det "idealet" man sammenligner seg med er ofte ikke ekte. Det er både normalt og sunt å ha litt fett på magen, og de aller færreste har en naturlig flat mage. For at pusten og fordøyelsen skal fungere normalt må magen rett og slett slippes ut og være som den er.

En bedre trent mage vil allikevel være strammere og flatere enn en utrent, og det er selvfølgelig lurt å ha en viss styrke og stabilitet i magen.

Jeg legger ved en artikkel som beskriver litt mer inngående mekanismene bak magemuskler.

 

 Vennlig hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett