Hopp til hovedinnholdet

Er det steder i Norge som tilbyr undervisning i Hip Hop?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge tenkt å begynne på folkehøyskole med Hip Hop etter videregående skole, og har søkt litt om dette. Budsjettet mitt er ikke så stort, og i senere tid har jeg vurdert å heller bare ta daglige kurs om det er noe som tilbys. Er det steder i Norge som tilbyr flere dager/timer i uken med Hip Hop undervisning? Og, kan jeg få lån fra lånekassen for dette? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Så spennende at du tenker på kurs eller skole med hiphop.

Det er mange folkehøgskoler med musikkrelaterte linjer og det er nok gode muligheter for å drive med hiphop på mange av dem. Les på skolenes nettsider og snakk gjerne med skolen for å høre mer om hva slags opplegg de kan tilby deg.

Du kan få støtte i fra Lånekassen til å gå på folkehøgskole. For å få støtte til et kurs, så må det være en godkjent utdanning, for eksempel en musikkutdanning ved et universitet eller en høgskole.

Jeg vet ikke hvor du bor, så det er litt vanskelig å anbefale noen kurs, men i Oslo har i alle fall UngInfos nettsider har samlet kurs og fritidsklubber som virker aktuelle for deg. Blant annet er Akks og X-Ray to steder som driver med urban musikk for unge.

Hvis du ikke bor i Oslo, bør du snakke med noen som jobber på den lokale fritidsklubben eller kulturskolen. De har sikkert oversikt over hvilke tilbud som finnes der du bor.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Et år på folkehøgskole?

Jente jobber med studier (colourbox.com)

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett