Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid tar det før jeg går ned i vekt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er nå 165cm høy og veier 80kg. Jeg begynte å trene for tre uker siden og trener 5 ganger i uken og er også på et kosthold med kun grønnsaker og proteiner. Jeg lurer på hvor lang tid tar det for å gå ned i vekt? Kostholdet jeg har er en 4 ukers lang kosthold. Burde jeg fortsette med den etter 4 ukene er ferdig? Jeg vil gjerne gå ned til 60kg. Trener styrke på treningsstudio, greier ikke å løpe osv pga astma.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så flott at du har kommet i gang med trening og har fokus på kostholdet ditt! Hvor raskt du kommer til å gå ned i vekt avhenger av forskjellige faktorer. Ofte går man en del ned i vekt i begynnelsen, og så flater det litt ut. Det er flott at du satser på en kombinasjon av kosthold og aktivitet. Når du trener vil du også få mer muskelmasse, som i seg selv veier med enn fett. Derfor er ikke kroppsvekten alltid en god indikasjon på selve helsetilstanden. Jeg legger ved en artikkel som forteller litt om hvor raskt man får resultater ved trening.

Når det gjelder trening, så er som sagt styrketrening flott. Og økt muskelmasse vil øke hvileforbrenningen din. Samtidig er det lurt å ha noe utholdenhetstrening også, fordi dette gir andre helsegevinster. Ettersom løping ikke er aktuelt, kan det å gå tur/gå med staver være aktuelt, det samme med sykkeltur eller romaskin. Ta gjerne en prat med fastlegen din om at du har begynt å trene, og at astmaen din hindrer deg. Kanskje kan det gjøres noen endringer på medisineringen?

Kostholdet du beskriver virker også noe mangelfullt. Proteiner og grønnsaker er jo både viktig og sunt, karbohydrater og fett er faktisk også viktige elementer i et fullverdig kosthold. Du trenger også dette for å kunne yte på trening og restituere deg.

Jeg også ved noen artikler med kostholdsråd.

 

 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening