Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med knærne. Vondt til vanlig, men klarer nesten ikke gå etter trening og kamp. Har du noen råd om hva soom hjelper?

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei jeg er en jente på 15 år som spiller fotball i fritiden , i over 2 år . har vert til legen men har ikke akkurat fått svaret jeg ventet meg. jeg vet de er belastning , men jeg tror det er noe mer , for litt siden bøyde jeg meg ned for å hente noe og det kom et høyt klikk , til vanlig er det ikke så høyt. jeg prøvde å reise meg men jeg fikk det ikke til , kneet var helt låst , og ingen kan si det er belastning skade ? jeg venter svar fra mr men det tar for lang tid . til vanlig har jeg smerter i knerne og etter trening og kamp er er det vanskelig å gå på de , dette gjelder begge knerne og jeg blir gal av dette. har du noen råd om hva som hjelper ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette er et medisinsk spørsmål, og det er skummelt for meg å komme med direkte forslag til tiltak, siden jeg ikke kjenner ditt tilfelle godt nok og ikke har nok kunnskap om skader.

Det høres ikke godt ut, og jeg håper du får et klart svar på hva som er galt når du får mr-resultatene.

En mulighet er å oppsøke NIMI (Norges Idrettsmedisinske Institutt). Der kan du få mer spesialisert hjelp. Link til NIMIs hjemmesider finner du her: NIMI
Også fysioterapeut kan være et alternativ.

Jeg vil tro aktiviteter som sykling og svømming er bra, siden disse ikke belaster kneleddet. Aktivitetene gir derimot god trening for muskulaturen rundt kneleddet, og vil derfor virke styrkende. Det er mitt råd, men som sagt, få et ordentlig medisinsk svar på problemet før du setter i gang store tiltak.

God bedring, og godt nyttår!
Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om sigaretter?

Hva er sigarettsneiper hovedsakelig laget av?