Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få større rumpe?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvordan få større rumpe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Kroppsformen vår avhenger av mange ting, blant annet gener. Derfor har noen anlegg for å få større rumpe enn andre. Hvor stor rumpen er, avhenger også av hvor mye fett og muskler man har der. Så for å få større rumpe, krever det altså at man får mer fett og/eller muskler på rumpen. Man kan jo ikke velge hvor man skal få mer fett, det skjer over hele kroppen hvis man går opp i vekt. Men som en del av puberteten, får jenter som regel mer fett på rumpe, lår og mage. Så med mindre du er helt utvokst nå, vil du nok merke at rumpen din blir litt større av seg selv, etterhvert som du utvikler deg.

Når det gjelder rumpemusklene, så kan de trenes til å bli sterkere og større. Muligheten for å få større muskler er også litt avhengig av hvor langt du er kommet i puberteten, i tillegg til gener og andre ting. Men ved å trene styrketrening på rumpemusklene, vil du ha mulighet til å kunne påvirke formen og størrelsen noe.

I denne artikkelen finner du flere øvelser som trener rumpemusklene, blant annet "knebøy", "ettbens knebøy på stol", og "ettbens seteløft på stol". Du skriver ikke noe om hvor vant du er til å trene, men du kan gjerne gjøre de andre øvelsene i programmet også, sånn at du får trent hele kroppen.

Å bli sterkere og få mer muskler tar tid, og i starten blir man ofte ganske støl. Men ved å trene regelmessig over tid, vil man merke resultater.

Til slutt vil jeg si at selv om jeg forstår at du ønsker deg en større rumpe, så er det veldig viktig å kunne sette pris på kroppen sin som den er. Så prøv å flytte fokuset litt over på alt det du er fornøyd med, fremfor å henge deg opp i det du ikke liker så godt.

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese. 

 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett