Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir jeg ikke sterkere når jeg løfter vekter hver dag?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg løfter vekter nesten vêr dag men jeg føler meg ikke sterkere hvorfor

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så flott at du er så aktiv! Uten å vite mer om hvordan du trener, blir det vanskelig å gi deg et helt klart svar på akkurat hvorfor du ikke opplever fremgang. Det kan være flere ulike årsaker, både at du trener feil, for mye, eller andre ting. Jeg anbefaler deg ikke å trene med vekter i den alderen du er nå, blant annet fordi skjelettet ditt ikke er utvokst. Du kan derimot gjerne gjøre øvelser med egen kroppsvekt, og dette gir mist like god treningseffekt. De fleste merker relativt raskt fremgang ved denne type øvelser, og man får også trent store deler av kroppen i samme øvelse. Jeg legger ved en artikkel med et styrketreningsprogram med slike øvelser.

Du skriver også at du trener styrke hver dag. Det er nok i meste laget. Musklene trenger faktisk pauser mellom treningsøktene for at de skal bygge seg opp igjen. 3-4 ganger i uken holder i lange baner. Det betyr ikke at du må være i ro de andre dagene, men gjør gjerne andre aktiviteter, sånn at kroppen din blir utfordret på ulike måter. Se tips til andre aktiviteter i denne artikkelen.

Å bli sterkere tar tid, og før puberteten har man ikke like stort potensiale til å bli sterkere og få mer muskler enn etter. Men du vil fortsatt kunne ha god effekt av trening. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett