Hopp til hovedinnholdet

Jeg trener, men ser ikke så mye forskjell. Hva kan være grunnen?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har trent på treningsstudio i 7 mnd (snart 8), men ser ikke så mye forskjell. Jeg er spinkel, men har en del muskler. De 7 mnd jeg har trent har jeg ikke tenkt så mye på hva jeg får i meg, tror du at det kan være årsaken til lite forandring? Vennene mine sier at jeg de legger merke til en del forskjeller, men det er ikke store forskjeller for meg. Bare tydeligere magemuskler, litt større lår, brystet stikker lenger ut og bicepsen har vokst noen få cm. Har du noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så fint at du er så aktiv med trening! 

Når man trener, tar det tid før man ser endringer. Dette er fordi det skal skje forandringer på cellenivå. Sånn du beskriver det, virker det som du absolutt har hatt effekt av treningen din. Husk at resultater av trening ikke bare er det rent utseendemessige, men også at man blir sterkere, får bedre kondisjon, bedre helse, mer energi osv. 

Det er også veldig forskjellig fra person til person hvor fort man får synlige resultater av trening, det avhenger blant annet av gener, hvor langt man er kommet i puberteten, hva slags trening man gjør, kosthold og andre ting. 

Du nevner at du ikke har tenkt så mye på hva du spiser, og så lenge du spiser et normalt sunt kosthold, er det ikke noe behov for at du skal endre på dette. Men det er jo viktig at du får i deg nok næring, og særlig rett etter at du har trent. Du kan lese mer om trening og mat i artiklene under.

Som sagt er det flott at du trener, men ikke la fokuset på de utseendemessige resultatene ta helt over, for det er jo så mange andre gode effekter av trening. Og det viktigste er at du har det gøy med trening, og utfordrer kroppen din på ulike måter, sånn at den er godt rustet til å takle utfordringer videre i livet.

Jeg legger også ved et par artikler som forklarer nærmere hva som faktisk skjer i kroppen når man trener, og hvor raskt man ser resultater av trening.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening