Hopp til hovedinnholdet

Vil "Lunges" slanke beina eller vil det bygge mye muskler?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 14år som har et spørsmål. jeg har hørt om et treningbevegelse som heter 'lunges' . jeg har veldig lyst til å få lene,slanke legger samtidig som jeg vil gå på en diett ( vegetarianer) vet jeg ikke må bli vegetarianer, men jeg har hatt lyst på dette lenge nå og jeg har snakket med foreldrene mine om dette,og de sa ja. spørsmålet mitt er vil lunges slanke leggene mine eller vil det bygge mye muskel i beina mine? Ariana Grande f.eks sa selv at hun gjorde lunges som ga henne lene og slanke legger. Takk! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål til ung.no. 


"Lunges", ofte kalt utfall på norsk, er en flott styrkeøvelse for beina. Det er en øvelse som stiller krav til både styrke og stabilitet/balanse og den ligner  på flere av bevegelse vi gjør med kroppen vår i løpet av en vanlig dag. Dersom du trener lunges, kan du oppleve å få sterkere og mer markerte/definerte muskler på beina. Øvelsen trener særlig lår- og setemuskulaturen. Selv om man blir sterkere i musklene, trenger derimot ikke musklene å bli så mye større selv om du trener. Gutter har større potensiale for å bygge muskler enn jenter på grunn av at gutter produserer et vekstfremmende hormon kalt testosteron.

Jeg legger ved en artikkel om styrketrening. Her får du tips til hvordan du kan legge opp treningen. Du kan for eksempel trene lunges på følgende måte: 20 utfall på hver fot x 3 serier (runder), 2-4 ganger i uken. Dette kalles utholdende styrke og er en god måte å komme i gang med styrketrening på. 

Husk at vi alle er født forskjellig, og vi kan ikke forvente at vi skal kunne trene, slanke oss eller endre oss for å kunne se ut som andre. Min anbefaling er at du bruker blant annet lunges som trening for å skape en sterk og sunn kropp. Vedlagt ligger også artikler som handler om dette med kroppspress, gener og selvfølelse.

 

Lykke til med treningen!

 Vennlig hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett