Hopp til hovedinnholdet

Måter å trene og spise på for å få mindre lår?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år og jeg har ganske muskuløs beinbygning. For det meste har jeg ingen problemer med dette, men jeg hater størrelsen på lårene mine. Jeg har mye muskler i lårene mine og jeg vil få mindre lår. Jeg bare lurte på om det var noen måte jeg kunne trene eller spise for å få mindre lår siden dette er noe som plager meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente, 15 år!

Takk for at du sender inn spørsmålene dine til ung.no.

Vi i ung.no kan bare svare generelt om kosthold og trening, og gir ikke ut treningsprogram eller dietter, men her kommer noen generelle råd til deg.

Det er kjempebra å trene for å bedre helsen og for å ha en sunn kropp. Jeg legger ved noen artikler hvor du kan lese mer om trening og kosthold. Det er dessverre ikke sånn at man kan "forme" kroppen sin akkurat som man vil. Kroppsformen er i stor grad bestemt av gener, men påvirkes selvfølgelig noe av trening og kosthold.

Det er ikke noe kjekt å ikke være fornøyd med kroppen sin. Du er i en alder der kroppen er i store forandringer. Prøv å være stolt av kroppen din og hva den klarer og vær tålmodig i denne perioden der kroppen endrer seg. Tenk så bra det er å ha sterke lår, på det tyder på an sterk og sunn kropp! Det er viktig å tilføre kroppen nok næring for at kroppen skal kunne utvikle seg slik den skal, så dersom du ikke er overvektig er det ikke nødvendig å slanke seg.

Her kan du lese mer om dette:
Vær stolt av kroppen din
Jenter og puberteten

Hvis du ønsker å snakke med noen om dette kan du kontakte helsesøster på skolen din, som kan gi deg gode råd videre.

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett