Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg trene i sommer for å bli sterkere med tanke på håndball?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 15 som spiller håndball. Jeg har lyst til å bli sterkere siden jeg ikke er så spesielt sterk. Jeg vil derfor begynne å trene på treningssenter (spesielt i sommer), men er usikker på hvordan jeg skal starte. Jeg vet liksom ikke hvilke øvelser, hvor mange repetisjoner/sett jeg skal ta osv?Jeg vil trene i hovedsak armer, ben og mage. I sommer skal jeg til USA i 3 uker og lurer også på hvordan jeg best mulig kan holde tritt med treningen der? På noen av hotellene er det treningssenter, men ikke på alle (skal på roadtrip). Kort oppsummert lurer jeg på hvilke øvelser og hvor mange sett/repetisjoner jeg burde ta. Håper dere forstår spørsmålene mine:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, og så fint at du vil jobbe med styrken din. USA hørtes veldig spennende ut, og det går helt fint an å trene på en sånn tur uten noe særlig utstyr. 

Jeg legger ved en artikkel med et styrketreningsprogram for hele kroppen, som ikke krever noe særlig utstyr. Der er det også beskrevet repetisjonsantall. Hvis du klarer å gjennomføre det 2-3 ganger i uken, vil du kunne få god treningseffekt. 

Et tips er også å legge inn litt skadeforebyggende trening. Se tips til aktuelle øvelser på denne siden.

Du kan selvfølgelig også ta med deg en ball og øve på kast og mottak, finter og andre ting ved å bruke en vegg eller få med deg et familiemedlem. 

Kondisjonstrening kan også være nyttig, og da er jo intervalltrening veldig effektivt. Se tips til hvordan du kan gjøre det i artikkelen under.

Hvor mye du vil trene, kommer jo an på hvor mye tid du har. Men husk å ha litt ferie og. Det er ikke sånn at formen forsvinner helt selv om man tar seg noen treningsfrie uker.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening