Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å bli sterkere i lår og legger?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nå løpet aktivt i over 10mnd og stor trives med dette. Har løpt både sentrumsløpet Oslo, Winter run Oslo og Ecotrail Oslo. Løper også 1 mil 2-3 ganger i uka + en intervall økt hver mandag. Det største målet jeg har er å løpe halvmaraton 15 september her i Oslo. Med dette løper jeg 2 mil annen hver uke. Kondismessig klarer jeg det fint, men styrken i både legger og lår er det jeg sliter mest med, og med dette så klarer jeg ikke å øke tempoet bare litt. Hva kan jeg gjøre for å bli sterkere i legger og lår for å ikke føle meg helt nedbrutt i løpet av de 2 milene? Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så fint å høre at du har så mye glede av løping! Å klare å holde høyere fart handler både om kondisjon og styrke. Intervaller er en effektiv måte å trene på å holde høyere fart. Du beskriver at du trener intervaller én gang i uken, og det er flott. Jeg vet ikke noe om hva slags intervaller du bruker, men det kan være fint å variere. Vi setter ikke opp personlig treningsprogram, men hvis du søker litt på nettet, vil du nok finne mange forslag til treningsprogrammer for å gjennomføre halvmaraton (sjekk at kilden er til å stole på, selvfølgelig).

Når det gjelder styrke, så er det viktig både for å få mer fart i steget, og for å forebygge skader. I denne artikkelen ser du et treningsprogram med styrkeøvelser for hele kroppen. På friidrettsforbundets sider, finner du også mange øvelser for både overkropp og underkropp som kan være fine for deg.

Lykke til med løpingen!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening