Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg trene bort fettet akkurat på toppen av lårene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. En god stund nå har jeg hatt ganske mye kompleks over lårene mine. Jeg har en normal vekt og er egentlig ganske slank på hele kroppen, utenom lårene. Jeg har ganske mye mellomrom mellom dem, men øverst på lårene rett under skrittet slutter mellomrommet og det er som en bulk med fett som stikker ut på innsiden av begge lår! Og så er det Ca 0,5 cm mellomrom igjen før skrittet. Dette er veldig plagsomt og ser ikke spesielt bra ut i bukser. Jeg lurte på om det er en måte å trene bort det på (spesifike øvelser), eller noen annen måte å kvitte seg med det? Og hvor lang tid vil det ta? Spiser relativt sunn mat og prøver å holde meg unna usunn mat. Trener 3 ganger i uka. Ønsker ikke å gå ned mye i vekt da jeg allerede veier ganske lite fra før av (selv om jeg er normalvektig). Takk for hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Kroppsformen vår er i stor grad bestemt av gener, og det er litt forskjellig fra person til person hvordan kroppsfettet fordeler seg. Noen har mest i området rundt magen, andre har mer på lårene. 

Jeg er helt enig med deg i at det ikke er ønskelig at du går noe ned i vekt. Men det er dessverre ikke sånn at man kan gjøre noen spesifikke øvelser for å fjerne fett fra ett område på kroppen. Kroppen er en helhet, og fettforbrenningen skjer over hele kroppen samtidig.

Du kan selvfølgelig gjøre styrkeøvelser for beina, og det vil kunne påvirke muskulaturen her til å bli litt større og strammere, men slike øvelser øker altså ikke fettforbrenningen i området. 

Det er flott at du er aktiv og bevisst på å spise sunt, men ikke la det fokuset ta helt overhånd. Det er viktig å kunne kose seg med god samvittighet. Gjør trening du synes er morsom, og hvor kroppen blir utfordret på ulike måter. Jeg tenker at det vil være fint for deg å få litt hjelp til å endre litt på tankene du har om kroppen din. Helsesøster kan være til god hjelp her, så ta gjerne en prat med skolehelsesøsteren. 

Jeg legger også ved noen artikler med tips til å jobbe med selvbildet, og noen som forklarer litt nærmere hvordan kropp, trening og forbrenning henger sammen.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett