Hopp til hovedinnholdet

Fotball er ikke gøy lenger. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gått på fotball i 5 år nå snart. De første årene ble jeg satt på en idrett med tvang. Jeg ville prøve ut fotball for 5 år siden og jeg ble meldt på en hel sesong. Jeg synes ikke fotball var noe for meg men jeg måtte møte opp på kamp og trening uansett. Fotball ble jo selfølgelig mer gøy for hvert år som gikk. Men følelsen av mestring ble brått brutt av at vi fikk en ny trener. Treneren våres var litt mer erfaren og ble vår nye faste trener. Jeg står alltid i mål på kamper. Vi har hatt den treneren vi har nå i ca. 1-2 år tror jeg. Og han behandler meg urettferdig. Et eksempel er: en kamp for en stund siden var stillingen 2-0 eller noe sånt og jeg slapp inn enda et mål. Han ropte ''Gi på litt da!'' Som om den stillingen bare var min feil. Når spillere skyter og bommer på mål var bare det en sjanse. Men hvis en keeper bommer på en ball, blir feilene tall. Jeg har sluttet. Jeg møtte ikke opp på en kamp. Jeg fikk nok. Jeg har sagt ifra til foreldrene mine. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 29.08.2018 20:21
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så trist å høre at fotball ikke lenger var gøy for deg! Jeg skjønner godt at du ikke opplevde noen mestringsfølelse når treneren kommenterte på den måten han gjorde. Men det er jo synd at det skal ødelegge for noe du egentlig liker. Jeg tror mange som er keeper på laget sitt kjenner på en del av det du beskriver, men at feilene de gjør bli så tydelige, og at de får mer kjeft og mer skyld enn andre på laget. Det er fryktelig dumt, for keeperen er jo en av de aller viktigste spillerne på laget, og har rett til å bli behandlet rettferdig. 

Jeg anbefaler deg å samme med foreldrene dine ta en prat med treneren din, og gjerne også lagleder og leder i klubben. Forklar hvordan du opplever dette. Forhåpentligvis kan treneren din bli mer oppmerksom på deg, og legge til rette for at du opplever mer glede og får tilbake lysten på fotball igjen.

Du kan jo ha glede av fotball i mange år til, og jeg synes det er synd om du gir deg helt på grunn av dette. 

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lagsport
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lagsport