Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg sixpack, vet at jenter liker dette.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 13 år som har noen spørsmål angående sixpack. Jeg er veldig opptatt av å se bra ut blant jenter. Det er mange jenter som liker meg, men jeg har lagt merke til at jenter liker ekstra godt gutter med sixpack. Jeg har ikke akkurat sixpack, men de to øverste magemusklene kan man se litt. Jeg har lyst til å få sixpack fort som overhodet mulig, så jeg lurte på om denne her videoen er bra for å få sixpack fort: https://youtu.be/3p8EBPVZ2Iw Hvis jeg gjør de her øvelsene, vil jeg få sixpack fort da? Burde jeg gjør dem flere ganger daglig, eller burde jeg gjøre dem hver dag en gang om dagen eller hva er best. Det er en ting til jeg lurer på. Er det noe spesielt jeg kan spise for å få sixpack fortest mulig? Hvor lang tid tar det egentlig å få six pack hvis du vil prøve å få det fortest mulig? Hilsen gutt 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt, 13 år!

Takk for at du sender inn spørsmål til ung.no. 


Når man er 13 år er det fint med trening og aktivitet, men det er viktig å huske på at kroppen din er i forandring. Derfor vil vi ikke anbefale å fokusere på å oppnå helt markerte muskler eller få store muskler. Du er i naturlig vekst, og det beste du kan gjøre for å oppnå en optimal utvikling og legge grunnlaget for videre trening, er å være regelmessig kroppslig aktiv og spise sunt og variert.

Det er også svært store forskjeller fra person til person når det gjelder hvor enkelt vi kan få markerte muskler. Dette er genetisk betinget, og vi er forskjellige. Alle kan ikke oppnå helt markerte muskler, selv om trening og kosthold er optimalt, mens noen har markerte muskler naturlig. Det kan derfor være uheldig å prøve å oppnå et resultat som andre har oppnådd. Det er lett å blir litt usikker på eget selvbilde med så mange bilder av trente kropper på feks. instagram, men husk at dette gir et feil bilde av virkeligheten!

Prøv å fokusere på å være mye fysisk aktiv og holde deg til et normalt sunt og variert kosthold. Det er også helt normalt at muskelveksten ikke er så stor blant ungdom i din alder, men når du blir litt eldre vil du også oppnå bedre effekt fra styrketrening.

Du kan lese mer om hvordan resultatene av trening påvirkes av gener og kroppslig utvikling i artiklene under.

Filmen du la ved viser mange gode mageøvelser som du fint kan trene uten å være avhengig av apparater. Eller er det sånn at kroppen vil forme seg etter belastningen den får, og med styrketrening på store muskelgrupper vil du generelt få mer muskler. 

Jeg håper du kan ha fokus på å bli likt for den du er med personligheten din! I bunn og grunn er det det som teller.

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett