Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg begynne på når jeg har sluttet med håndball?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er en jente på 13 år. Nå nylig sluttet jeg men håndball og angrer ikke på det, men nå har jeg ikke noe å gjøre på fritiden min. Jeg har egt lyst til å begynne på ridning, men foreldrene mine sier det er for dyrt :( Jeg vil liksom ikke begynne på en idrett helt alene heller. Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Så fint å høre at du er tilfreds med valget ditt om å slutte på håndball. Jeg skjønner at du er usikker på hva dus kal gjøre på fritiden nå, og det er flott at du har lyst til å finne på noe. Riding er en fin aktivitet, men ofte er det dyrt, som foreldrene dine sier. 

Et tips kan allikevel være å sjekke ut prisene på ridekurs i nærheten av deg. Kanskje er det ikke så dyrt som du tror.

Du skriver at du ikke vil begynne på en idrett alene, og jeg skjønner det. Det kan føles litt skummelt å begynne på noe hvor man ikke kjenner noen. Samtidig er jo det fine med idrett at i tillegg til at man er i aktivitet, blir man kjent med de andre på idretten. Og de aller fleste er flinke til å inkludere nye medlemmer på laget. 

Er det noen idrett du har hatt lyst til å prøve? For eksempel dans eller en kondisjonsidrett? Når du har erfaring fra håndball, har du masse å bidra med. Kan en annen lagidrett være aktuelt, som volleyball eller basket? 

Kjenner du noen som driver med en idrett som du kunne tenke deg å prøve? Eller kanskje du får med deg noen venninner på å prøve noe helt nytt. 

Snakk gjerne litt mer foreldrene dine om at du har lyst til å finne en ny aktivitet. Kanskje de har noen tips til hva du kan prøve?

De aller fleste klubber og lag synes at det er helt greit om du prøver noen ganger før du bestemmer deg, så du kan gjerne prøve litt ulike ting og se om det er noe du liker. 

En aktivitet behøver jo ikke å være idrett. Det kan også være kunst, musikk, teater eller lignende.

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Dans

Danser (colourbox.com)

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Min fritid: Kunst

Smykker (foto: privat)

Ung.no har snakket med Kristine (14) fra Bergen om det å gå på kunstskole. På fritiden lager hun blant annet egne smykker og vesker. Er du kreativ og vil skape noe eget, kanskje du kan tenke deg å gjøre det samme?

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Lagsport

Fotballjenter som feirer seiere (foto: colourbox.com)

Svært mange trives med å drive med lagsport fordi det både er motiverende og gøy å trene sammen med andre. Det finnes mange ulike typer lagsport, så finn noe du liker!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett