Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå opp i vekt om jeg slutter å drikke cola?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker å kutte ut colaen og begynne å trene. Men det som er greia - for 7 år siden begynte jeg å drikke utrolig mye cola, og da veide jeg en del. Siden det har jeg ikke trent, men jeg har egentlig gått ned i vekt, og jeg mistenker av en eller annen grunn til at colaen kan være grunnen til at jeg har gått ned. Er det mulig at jeg går opp i vekt igjen om jeg slutter å drikke all den colaen jeg gjør hver dag?

Besvart 24.10.2018 14:01
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål til ung.no!

Jeg skjønner at det er lett å trekke sammenhenger mellom en endring man har gjort i kostholdet (som å drikke mye cola), og det å oppleve en forandring på kroppen (gå ned i vekt). Noen ganger henger det sammen, andre ganger er det tilfeldigheter.

Hvis det er Cola med sukker i du drikker, så er det veldig lite sannsynlig at det har gjort at du går ned i vekt. Det inneholder mye kalorier som ikke gir noen metthetsfølelse, og det er mer vanlig å gå opp i vekt enn ned.

Drikker du Cola light/zero, så er det ikke noe med den i seg selv som gir vektnedgang. Den inneholder ikke kalorier, men fyller opp magesekken litt, så kanskje du automatisk spiser mindre på grunn av all brusdrikkingen? Det kan i så fall være en forklaring.

Det er fint at du ønsker å kutte ned på brusinntaket. Så lenge du ikke erstatter brusen med noe annet, mer kaloriholdig, så vil du ikke gå opp i vekt. Så du kan jo være litt ekstra bevisst på det.

Lykke til med å slutte, og komme i gang med treningen!

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Kom i gang med treningen!

Joggesko (colourbox.com)

"Jeg har ikke penger, jeg har ikke utstyret, jeg har ikke tid?" Kjenner du deg igjen? Det finnes mange årsaker til å utsette treningen.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Slik blir du kvitt søtsuget

Skål med yoghurt og bær.

Har du ofte lyst på noe søtt? Får du mer lyst på noe søtt utover dagen? Her får du tips til hvordan du kan kvitte deg med søtsuget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse